stránky borderek Bessie a Išky

Novinky

22.05.2012 01:18

 

 

 

22.12. Krásné prožití vánočních svátků přejeme všem :-D,bohatého ježíška,klid a pohodu a do Nového roku všem hlavně zdraví a štěstí a mnoho kynologických úspěchů-Bessteam.

 

21.12.Tak máme z Išky chovnou fenku,bonitace byla velmi vtipná akce:-P,náš skřetík se svými 53cm byla nejvyšší z posuzovaných fenek:-D.

24.11.Nějak jsem se s těma novinkama zasekla :-).Takže 25.10. jsem s Iškou absolvovala vyšetření očí u MVDr. Beránka-výsledek prostá,takže už máme veškerá vyšetření a nic nám nebrání se zúčastnit bonitace(na tu jedeme zítra,tak nám držte palce).Také jsem s Iš strávila super víkend(po dlouhééé době) na Roklance,pár foteček dodám.Tam se za námi stavila i Doubrafka se svou smečkou,venčení šesti border v ohradníku bylo parádní :-P.Domča s Bess absolvovaly seminář Cvičení na míčích s Markétou Urbáškovou,moc se jim to líbilo.Jinak Domča si vzala Bess s sebou do školy coby učební pomůcku,Bess si to moooc užívala,viz foto :-P.Na začátku listopadu jsem chtěla jít s Iš na zkoušky,bohužel Išátko si odněkud dotáhlo psincový kašel,takže nás zkoušky čekají příští rok.To je asi všechno :D.

 

14.9.Teda nějak mi ty aktualizace váznou :-).Tak to vezmu popořádku:Fidorka z TH byla uchovněna a majitelé plánují na příští rok štěníky,na vyběru vhodného tatínka se pracuje a myslím,že se máme na co těšit:-).Velká gratulace k úspěšné bonitaci :-).

Minulý víkend jsme s Domčou a holkama strávily na absolutně super akci ,,Czech DiscDog Fun Marathon in Nymburk,,,počasí se vyvedlo báječně naše výkony už tak ne :-P,ale i tak poslední jsme nebyly(výsledky mají holky v sekci dogfrisbee).V pátek a sobotu se závodilo v Quadrupedu,Minidistance,Timetrial,Dartbee a Freestyle,prostě maraton jak má být.Na nedělní MR jsme se nekvalifikovaly(kupodivu:-P)a tak se Domča přihlásila s Bess na slalomáře(agility),kde Bessinka předvedla kolikrát se dá za hlasitého štěkotu během minuty opakovat náběh do slalomu :-P.S Iš se Domča přihlásila na Paralelní Time Trial a umístily se na krásném 7. místě z 30.závodníků,Iška překvapila-šikulka.No a naše plány na příští dogfrisbee sezonu,stejné jako loni,naučit se ty disky konečně pořádně házet,abychom to těm našim super holkám nekazily(myšleno já+Domča).Videa dodám :-D.

 

 

 

 

23.7.Obdržela jsem nové zprávičky od majitelky Dorinky(Fidorka z TH),byly na vyšetření DKK a DLK se super výsledkem 0/0,gratulujéém.A v tomto týdnu se chystají na bonitaci do Žižic,moc držíme tlapky :-).

20.7.Tak a je rozhodnuto,dámy se začly hárat,takže bohužel naplánované akce jsou v tahu :-(.Žádné dogfrisbee závody na Dobříši ,ani Ústecký psí festival a Domča se rozhodla,že ani na agi tábor s háravkou nepojede :-(.

13.7.Momentálně se u nás nic moc neděje:-),klasika-procházky,výcvik,koupání a napjaté čekání na to kdy holky začnou hárat a kolik z našich plánů na léto tím překazí:-(.Momentálně je ohrožen agi tábor Domči s Besskou(ani Domči přesvědčovcí metody na Bess nezapůsobily) a jak to tak vypadá tak i Ústecký psí festival:-(.No,ale i přesto Bess má absolutní úúsměv :-P-viz foto.

 

2.-3.6.Fun Factory For Frisbee v Dobřejovicích,super akce. Domče s Bess se zadařilo ve freestylu,i když to tak zpočátku nevypadalo:-),po sobotním prvním kole FS na 3.místě,po minidistance se odsunuly na 6.místo a v neděli Domča nastupovala na plac s tím,že na bednu už nemá šanci :-)a povedlo se,jak jsme později zjistily nejlépe bodově hodnocený freestyle v kategorii starters.Takže na zjištění pořadí jsme musely počkat až na vyhlášení áááá..holky k obrovskému překvapení získaly 2.místo :-).Takže na příští závody už Domča s Bess musí mezi profíky do kategorie open :-P.Išky premiéra na freestyle byla přesně taková jakou jsem očekávala,její natěšení na disky převládlo nad vším,ale i tak máme krásné 10.místo ze 14ti účastníků.V Toss a Fetch se nám kupodivu s Domčou dařilo dost podobně,po prvním kole shodně 13.bodů,v druhém kole nám Domča s Bess utekla o 2 body a tak získla 18.místo a já s Iš 20.ze 40.týmů:-).Veký obdiv a dík patří organizátorům této opravdu vydařené akce.Videa:Domča+Bess neděle ZDE,já+Iš neděle ZDE.

19.5.I přesto,že jsem v původním plánu chtěla jít s holkama pochod Praha-Prčice,tak jsem se nakonec nechala zlákat na trénink s Létajícími psy v Nymburce.A musím se přiznat,že jsem nelitovala,počasí vydařené a jela s námi i Sabina se Zoey.Slibovaný nácvik dlouhých hodů se 100 disky se stal skutečností :-P.Škoda,že taková parta dogfrisbee maniaků není i v okolí našeho bydliště:-(.

12.-13.5.DDFW Nymburk aneb větrné frisbee závody.Počasí fakt dost zběsilé,sobotní dopoledne déšť,pak se trochu vyčasilo,nicméně vítr fičel oba dva dny.Mno,moje jsou hody dost děsivé i v bezvětří,tak si asi dokážete představit jak to vypadalo,když do toho fičel vítr:-P,ale Iška se fakt snažila.Úspěchem můžu nazvat 16.-20.místo(shoda bodů) z 47.týmů v Dogdartbee.Domče s Bess se dařilo v Quadrupedu,kde obsadily krásné 11.místo z 24.týmů s 39,5m.Jinak akce fakt vydařená(i přes drobné problémy jako zapomenutý spacák a bunda,ztracený a znovu nalezený Kájův mobil a zabouchnuté klíče v zamčeném autě),organizace super a lidičky kolem DF jako vždy úžasní:-).Foto dodám,výsledky budou v sekci dogfrisbee.

7.5.Výlet do Mnichovic,plánovaná trasa:z Říčan po modré a pak se napojit na žlutou(jak jednoduché),cca 12,5km.Po modré jsme s Domčou a holkama vyrazily,jenže se nám cestou vytratilo rozcestí s hájenkou(teda fakt nevím jak),na žlutou jsme se napojily,ale o několik km dál a na úplně jinou,než jsme původně plánovaly:-P.No,nakonec jsme i do Mnichovic dorazily,ale cesta se nám protáhla na cca 24km.Počasí bylo super(deštík si na nás počkal těsně před Mnichovicema),příroda nádherná a holky si to báječně užily.Foto ZDE.A závěr,že si to brzo musíme zase zopakovat:-P.

5.5.Krušovický vejšlap,krásný sobotní výlet s Artíkem(Artuš od Betlémské pastviny)a jeho páníčkama:-).Počasí vyšlo úplně super,pršet začlo až těsně před cílem,z 21km bylo nakonec 29km,ale cesta krásnou přírodou v příjemné společnosti se tak dlouhá ani nezdála:-).Fotečky od Verči ZDE.

20.-22.4.Super víkend na  Roklance :-)).Po dloouhatánské době jsme vyrazili na sever za Barunkou a jejími zvířátky,počasí nám přálo a sobotu i neděli jsme si krásně užili.Sobota ve znamení sázení stromečků a kecání s Bárou:-P a v neděli jsme vyrazili pást ovečky(ehm,pokud se tomu dá tak říkat)a návštívit štěníky na Darkwoodu(pana Hooka se nám bohužel ukrást nepodařilo).Foto ze soboty ZDE a z neděle ZDE.

14.-15.4.Hloubětínské quatrozkoušky-Domča+Bessie.Sobota-první běh 7.místo,druhý běh 9.místo,v součtu 3.místo z 26.Neděle-první běh dis,druhý běh 13.místo.Za sobotní první běh složená zkouška LA1 na výborně.Holkám véééélikánská gratulace a držím jim palce do dalších závodů:-).Video ZDE.

9.4.Vtipná historka z velikonoc aneb kterak koledník o pomlázku přišel :-P.Velikonoční pondělí-šla jsem s holkama těsně před polednem ven,v domnění,že už mají všichni koledníci vykoledováno,ale..,kousek od domu jsem potkala hned dva,jeden z nich se jal přebíhat silnici s veselým úsměvem a napřaženou pomlázkou.Křičela jsem ať to nedělá,no nebudu vás dlouho napínat,plácnul mě jednou,podruhé už neměl čím.Iška s tichým zavrčením hbitě přiskočila, vytrhla překvapenému koledníkovi pomlázku z ruky a zmizela s ní v křoví,Bess stála vedle mě a rozčíleně na něj štěkala.Koledníkovi ztuhnul úsměv na rtu,Išku jsem přivolala,vrátila se už jen s půlkou pomlázky :-P.Koledníkovi jsem se omluvila,vzal to v celku statečně,jen koktal,že to od těch milých pejsků fakt nečekal :-)).Mám já to holky obranářky:-P.

25.3.Navštívila nás Editka se Šimonem a lišákama,počasí celkem super,takže jsme je protáhli po našich cestičkách okolo Kolovrat.Fotečky dodáám.

24.3.Jsem s Iškou absolvovala její první zkoušku - ZOP.No,co dodat,zkoušku máme na velmi dobře,první část zkoušky byla Iška fascinována panem rozhodčím(díky tomu,dala bez problému volno,protože se hned běžela s ním kamarádit ),poslušnost na vodítku děs běs(pan rozhodčí byl zajímavější než já:-P).Srovnala se až u poslušnosti bez vodítka,pak už to bylo celkem ok:-)).

16.3.Trénink dogfrisbee s Míšou Androvou,poučné a zábavné,až na rozeřvanou Išku u které už pro příště vím,že bez kenelky ani ránu :-P.Pár foteček ZDE.

10.3.Dogfrisbee závody O frisbee dědy Mráze v Hradišťku,super akce,bylo zase po delší době příjemné zapadnout mezi bandu okolo dogfrisbee :-).Iška se na svých prvních závodech předvedla úplně báječně,na place jí zajímal jen a jen disk a kdybych jí to já děsnýma hodama nekazila,umístila by se mnohem lépe:-P.Domče s Bess se vedlo taky tak.Takže do příštích závodů máme s Domčou co vylepšovat :-).Výledky mají holky v sekcích dogfrisbee:-P.Pár fotek v nic moc kvalitě ZDE :-).

9.3.Dnes se na Roklance narodilo osm úúžasných Qwertokrejziňat Temnohvozdných:4 kluci(3xmerle,1xtric.)a 4 holky(2xmerle,2xtric.),barevně se opravdu vyvedli :-+,takže pokud by někdo chtěl parťáka na sport,pasení a myslím,že ani na výstavách se neztratí,neváhejte kontaktovat Doubrafku:-).

4.3.Přijela se k nám procházkovat Zoey(Frída z TH),je z ní opravdu krásná psí slečna,nakonec jsme místo velké procházky skončily na louce,kde jsme se pěkně vyblbly s frisbíčkama.Fotečkýýý ZDE.

26.2.Akce Frisbeer cup,bez psů.No co k tomu dodat,to co tam předváděli freestylový závodníci s frisbíčkama se vymyká mému technickému myšlení(teda né,že bych nějaké extra měla):-P.

25.2.jsme si s Domčou a holkama udělaly výlet do Prahy:-).Počasí absolutně úžasné a tak jsme to vzaly pěšky z Hlaváku na Újezd,kde jsme měly sraz s Editou,Šimonem a jejich lišákama.Pěkně procházkou k Petřínké rozhledně a Strahovskému stadionu,kde se Edita a spol. s náma rozloučili(moc děkujeme za příjemý doprovod),my pokračovaly přes Ladronku do Hvězdy a pak zase pěkně kolem Pražského hradu na Staré město a na Hlavák.Domů jsme dorazily krásně uťapkané s tím,že si to brzo zopákneme :-)).Foto ZDE

6.2.Super úspěšný víkend na DUO CACIB Brno,loni se nám s Verčou povedlo překecat Doubrafku aby přihlásila i pana Qwerta(Išky tatínek),takže jsme vyrazili ve složení Verča s Timem (Timothy Foxy Fox),já s Iškou a Bess(jako doprovodný pes)+pan Qwert a musím říct,že se překvapivě dařilo:-)).S Iškou jsem po oba dny v mezitřídě vyběhala známku V4,Verča s Timem v mezitřídě v sobotu V3 a v neděli V2 ááá pan Qwert,třída pracovní,na své první výstavě po oba dny V1,CAC!!!!!:-)).V sobotu jsme se byli ještě podívat na štěňátka po Timíkovi v chs Carwera,nádherná miminka:-P.Můj velký dík za tuto akci patří Verče,která mě do toho uvrtala;-) a Doubrafce,že nám svěřila úžasného pana Qwerta.Foto časem dodám:-))

 

 

28.1.Tak první letošní aktualiky:nic nového se u nás neděje:-)).Pravidelně procházkujeme,sem tam nějaký trénink,prostě lenivé zimní období:-).

Včera oslavila Bess své pááátééé narozeniny,je až neskutečné,jak ten čas letí:-).Tak,Bessáčková,vše nej,mnoho elánu a sluníčkových dní do dalších let,hodně trpělivosti s dvounožcema,fůru mazlení a drbání,míčků,skoček,hozených disků atd.Zárověň přejeme to samé,celému vrh F z Aibary:-)).

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode